5 voordelen van keramische tegels

Keramische tegels veroveren niet alleen de huiskamer, maar ook de badkamer, de keuken en ja, zelfs het terras.
Dat is helemaal niet zo gek, want de pro’s van keramische tegels zijn legio!

1. Een vlekkeloos onderhoud

De vloeren in de huiskamer, de badkamer en zeker die in de keuken krijgen het dikwijls zwaar te verduren. De kinderen rijden met hun speelgoedauto’s van hot naar her, er wordt weleens wat gemorst, om nog maar te zwijgen van al die vuile schoenen! Maar met keramische tegels hoef je je absoluut geen zorgen te maken. Het intense bakproces zorgt er namelijk voor dat de tegels een porositeit hebben van minder dan 0,5 procent. Hierdoor kan geen enkel vuiltje de tegel binnendringen. Toch een vlekje? Met een natte dweil en wat ontvettende zeep is je vloer weer spic en span.

2. Ideaal voor binnen én buiten

Wie denkt dat je keramische tegels alleen binnenshuis kan leggen, heeft het grondig mis. Keramische tegels zijn UV- en kouderesistent. Zelfs na tien jaar in een stralende zomerzon blijft de kleur mooi. En in de winter mag het vriezen dat het kraakt, ze geven geen krimp of barst. Nog een plus: door de hardheid krijgen mosvorming en groene aanslag geen kans. De ideale terrastegel dus! Na de winter eens goed dweilen en je terras ziet er weer uit als nieuw.

3. Perfect voor vloerverwarming

Vloerverwarming is niet meer uit huizen weg te denken. Maar kan dat wel in combinatie met keramische tegels? Absoluut! Meer nog: als je vloerverwarming legt, zijn keramische tegels de beste keuze. Ze geleiden en verdelen de warmte efficiënt. Bovendien bespaar je een hoop aan energiekosten, dankzij hun lage warmteweerstand.

4. VOOR IEDER WAT WILS

Zie je graag kleur, een verrassend motiefje of een gekke vorm? Of hou je het liever neutraal en tijdloos? Keramische tegels vind je in oneindig veel tinten, formaten en contouren. Je kunt zelfs voor de uitstraling van een echte houten vloer gaan, met keramisch parket bijvoorbeeld, of voor de look van natuursteen. En dat zonder de voordelen van het keramische te verliezen.

Hou bovendien in het achterhoofd dat je elke vloertegel ook als wandtegel kunt gebruiken. Handig als spatwand in de keuken en de badkamer, twee plekken waar water (soms) in het rond spettert. Keramische tegels zijn namelijk vochtbestendig. En het is nog trendy ook, een betegelde wand!

Budgetvriendelijk

Het is geen geheim dat (ver)bouwen een bom geld kost. Wie er middenin zit, weet dat het meer dan ooit wikken en wegen is tussen prijs en kwaliteit. Met een keramische tegel zit je altijd goed. Een keramische vloer met de look van natuursteen is sowieso goedkoper dan échte natuursteen. En ja, laminaat kost misschien nóg minder, maar vergeet niet dat een keramische tegel een pak langer meegaat. Met keramische tegels win je dus altijd.

Nood aan inspiratie en deskundige uitleg?

Spring gerust binnen in onze showrooms!

Ontdek onze showrooms