Wandtegels in de badkamer? Zoveel voordelen!

Badkamers en wandtegels: ze gaan uitstekend samen. Hier spettert het water in het rond, net als de tandpasta en de shampoo. Maar met wandtegels is dat absoluut geen probleem. En … ze zijn nog mooi ook!

1. Gemakkelijk in onderhoud

Wie kinderen heeft, kent het gevoel: je stopt de kleintjes in bad en op één, twee, drie staat de badkamer onder water. Om nog maar te zwijgen van de druppels die van de muren lopen … Zucht! Maar de opkuis hoeft echt geen zwaar karwei te zijn. Want wandtegels veeg je zó weer schoon met een vochtige doek. Voor de ‘grote’ kuis spuit je de wand best in met een ontkalker. Even laten intrekken en terug afspoelen met koud water. Of gebruik volgens het recept van tante Kaat een halve citroen als spons, met wat zout op. Ideaal om kalkaanslag te verwijderen. Poetsen was nog nooit zo makkelijk.

2. Hygiënisch

Hygiëne is, zeker in de badkamer, ontzettend belangrijk. En laat net wandtegels erg hygiënisch zijn. Logisch. Tegels worden gebakken. Door die extreem hoge temperaturen zijn ze helemaal niet poreus. Daardoor krijgt vuil geen kans om tot in de tegels door te dringen. En dus blijven ze lang proper. Poets ze regelmatig en je badkamer blijft spic en span, zelfs met de grootste waterratten in huis.

3. Ideaal in vochtige kamers

Na een hete douche of een lekker warm bad is de badkamer behoorlijk klam en vochtig! In een slecht verluchte kamer zorgt dat weleens voor problemen. Denk maar aan vochtplekken, schimmels en zelfs ongedierte. Maar met wandtegels zit je sowieso goed. De tegels zijn waterafstotend waardoor het vocht niet in je muren doordringt. De properste kamer is voortaan de badkamer.

4. Keuze te over

Wandtegels? Lijkt mijn badkamer dan niet op een veredelde zwembadomgeving? Allesbehalve! Tegenwoordig vind je keramische tegels terug in allerlei mooie kleuren en motiefjes. Van elegant wit en rustgevend beige tot mosgroen en helderblauw.

Of wat dacht je van een houten muur? Écht hout in de badkamer is niet altijd een goed idee. Heel wat houtsoorten kunnen niet goed tegen vocht. De oplossing: een tegel met een houten look. Ja, die bestaan, net als wandtegels die als twee druppels water lijken op marmer, natuursteen, beton, … Keuze te over voor de badkamer van je dromen!

Onze adviseurs in de showroom helpen je graag de tegen van je dromen te vinden.